Wat je kan verwachten van je eerste rijles

Je eerste rijles is altijd spannend maar in dit blog hopen we je een beetje te kunnen voorbereiden. Hieronder vind je een overzicht van wat je kan verwachten:

  1. Ontmoeting met je instructeur: Bij aankomst op de rijschool zal je je instructeur ontmoeten. De instructeur zal je meenemen naar de lesauto en zal met je praten over je verwachtingen, je ervaring en je eventuele angsten.
  2. Introductie van de lesauto: De instructeur zal je de verschillende onderdelen van de lesauto laten zien en uitleggen waar de belangrijkste bedieningsknoppen zich bevinden.
  3. Aanleren van basisvaardigheden: Tijdens je eerste rijles zal je beginnen met het aanleren van de basisvaardigheden zoals het starten, stoppen en schakelen van de auto. Je zal ook leren hoe je het gaspedaal, de rem en het stuur moet bedienen.
  4. Kennismaking met verkeersregels: De instructeur zal je kennis laten maken met enkele belangrijke verkeersregels, zoals de betekenis van verkeersborden en verkeerslichten.
  5. Praktische oefeningen: Je zal oefenen op een rustige weg of op een parkeerplaats, waarbij je leert hoe je moet rijden, sturen en remmen. De instructeur zal je hierbij begeleiden en tips geven.
  6. Evaluatie: Aan het einde van de les zal de instructeur de les met je evalueren en eventuele verbeterpunten bespreken. Je zal ook de mogelijkheid hebben om vragen te stellen en feedback te geven.

Kortom, je eerste rijles is voornamelijk kennis maken met de auto en daarmee oefenen om de auto onder controle te krijgen waarbij je rijinstructeur je goed gaat begeleiden.

hallorijbewijs rijschool delft